Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας

Οι 7 ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας για την προστασία και την ευημερία των παιδιών και των εφήβων και η μόνιμη ανάρτησή τους σε κάθε πίνακα ανακοινώσεων. Μια καλή πρακτική.
Δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά και έφηβοι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα,  νιώθοντας εγκλωβισμένοι  σε συναισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, χωρίς ταυτόχρονα να μπορούν να εμπιστευτούν έναν ενήλικα του κοινωνικού τους περίγυρου για να τους συμβουλεύσει ή να τους δώσει λύση.
Δεν  είναι λίγες οι φορές που γονείς, εκπαιδευτικοί, μέλη πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών και άλλων συλλόγων, τους απασχολούν σημαντικά θέματα για παιδιά και εφήβους, προσπαθώντας να αναζητήσουν συμβουλές ή προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το βάρος  του  πέπλου της σιωπής ή της ντροπής ή του φόβου που συνήθως διάφορες συνθήκες  δημιουργούν.
Η μόνιμη ανάρτηση στον  πίνακα ανακοινώσεων των 7 ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνικών  γραμμών  βοηθείας που λειτουργούν δωρεάν στην Ελλάδα, για την προστασία και την ευημερία των παιδιών και των εφήβων σε χώρους που δραστηριοποιούνται παιδιά και έφηβοι, όπως σχολεία, αθλητικοί χώροι, πολιτιστικά ή εκπαιδευτικά  κέντρα κ.ά. αποτελεί από μόνη της μια καλή πρακτική η οποία όχι μόνο μπορεί να προκαλεί χρήσιμες συζητήσεις σε ενήλικες και μη, αλλά κυρίως γιατί οι ανήλικοι μαθητές, αθλητές, συμμετέχοντες σε δραστηριότητες θα μπορούν να ανατρέξουν σε αυτήν την ανακοίνωση και να βρουν την κατάλληλη χρονική στιγμή μια διέξοδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: