Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Απολογισμός περιόδου 2016/2017


Μετά από μία χρονιά στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός επιστρέφει στο α΄ τοπικό της Εκασκέμ όπου θα συμμετέχει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017/2018.
Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Ηλίας Λοτζιανιώτης μιλάει για ότι συνέβη την χρονιά που πέρασε:
Η σεζόν που πέρασε μας αφήνει μία πικρία για τον υποβιβασμό της ομάδας από την Γ΄ Εθνική στο α΄ τοπικό αλλά, από την άλλη εάν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα και τις καταστάσεις που περάσαμε όλη τη χρονιά, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αγάπη γι΄ αυτήν την ομάδα. Παρακάτω θα αναφέρω μια σειρά προβλημάτων τα οποία σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ως προς τον υποβιβασμό της ομάδας.
1.  Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά στήριξη από τον δήμο μας σε κανένα επίπεδο. Ζητήσαμε να γίνουν κάποια πράγματα στο γυμναστήριο τα οποία και δεν έγιναν (συντήρηση τα βάρη, συντήρηση την μια μπασκέτα, αθλητικό υλικό). Επίσης δεν υπήρξε ούτε κάποια οικονομική βοήθεια, τουλάχιστον ως προς την μετακίνηση με το λεωφορείο ή την κάλυψη κάποιων βασικών εξόδων.
2.  Η διοίκηση ήταν ελλιπείς και απούσα όλη τη χρονιά ακόμη και από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν υπήρχε έφορος που να μπορεί να διεκπεραιώνει τα καθημερινά προβλήματα που προέκυπταν και να επικοινωνεί με τους παίκτες και τον προπονητή. Υπήρξαν καθυστερήσεις σε αρκετές περιπτώσεις στις πληρωμές ως προς τους αθλητές και προπονητή σε ότι αφορά τα μεταφορικά και τους μισθούς. Ήμασταν η μοναδική ομάδα στην κατηγορία η οποία παρουσιαζόταν έτσι στα παιχνίδια. Η εικόνα στα παιχνίδια στο κομμάτι της οργάνωσης ήταν ελλιπής ως απαράδεκτη. Στα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο ήμουν μόνο εγώ και οι παίκτες, τραγικό για μια ομάδα Γ΄ Εθνικής. Δεν υπήρχε στα εντός έδρας παιχνίδια ένας παράγοντας να υποδεχτεί και να καλωσορίσει την φιλοξενούμενη ομάδα και τους διαιτητές.
3.   Δεν υπήρξε η στήριξη του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια. Για μια ομάδα που είχε πέντε χρόνια να παίξει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, σαφώς και περιμέναμε μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου μας στα εντός έδρας παιχνίδια. Θέλαμε να έχουμε μια μεγαλύτερη ώθηση και βοήθεια από τους φιλάθλους μας, μιας και οι φιλοξενούμενοι τις περισσότερες φορές ήταν πιο πολύ από τους δικούς μας. Πολύ από το Αιγίνιο δεν ήξεραν καν, ότι η ομάδα ήταν σε Εθνική κατηγορία.
4.   Είχαμε δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Αναφέρομαι στους σοβαρούς τραυματισμούς των Καρκάρα Παναγιώτη και Αναστασιάδη Βασίλη οι οποίοι προήλθαν από χτυπήματα. Ο πρώτος έπαθε σοβαρό διάστρεμμα στην έκτη αγωνιστική και έκτοτε δεν μπόρεσε να επανέλθει και ο δεύτερος έπαθε κάταγμα την παλάμη του δεξιού χεριού στην έβδομη αγωνιστική και έμεινε εκτός περίπου τρεις μήνες, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος. Επίσης εκτός από τους τραυματισμούς, είχαμε και κάποιες αποχωρήσεις παικτών, σε σύνολο τέσσερις, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους αποχώρησε.
Αναφέροντας όλα τα παραπάνω, μπορεί ο καθένας να κατανοήσει ότι η προσπάθεια που έγινε παίρνει μεγαλύτερη αξία ως προς την προσπάθεια που κάναμε να κρατήσουμε την ομάδα όρθια μέχρι το τέλος και να τελειώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με το κεφάλι ψηλά. Αυτό συνέβη γιατί μπορέσαμε και λειτουργήσαμε με συνέπεια και πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και έτσι καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστική σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αντίπαλοι παίκτες και προπονητές καθώς και οι διαιτητές μας έδιναν συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο παίζαμε. Προσπαθήσαμε να χτίσουμε ένα χαρακτήρα και μια ταυτότητα σαν ομάδα και μέσα από τις καλές σχέσεις μεταξύ μας και την καλή χημεία που υπήρχε έβγαινε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα προς τα έξω. Αυτό οφείλεται στον πολύ καλό χαρακτήρα και στην μεγάλη προσπάθεια των παιδιών που έμειναν στην ομάδα και πραγματικά τις πιο πολλές φορές έδιναν και την ψυχή τους. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έμειναν μέχρι το τέλος και ακολούθησαν αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της Γ΄ Εθνικής και τους αναφέρω παρακάτω:

v  Κατσιάνος Αθανάσιος
v  Μωυσίδης Θεόδωρος
v  Παρίσης Διαμαντής
v  Παουλεάνου Πάρης
v  Αναστασιάδης Βασίλης
v  Αργυρόπουλος Αντώνης
v  Κιρκιντζώτης Βαγγέλης
v  Τσουτσούκας Θανάσης

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους παρακάτω:
Τον Παναγιώτη Παπαοικονόμου για την συνεργασία που είχαμε όλη τη σεζόν, ο οποίος αφιλόκερδος με βοήθησε σε όλα τα παιχνίδια κυρίως στο κομμάτι της στατιστικής, καθώς και σε κάποιες προπονήσεις, και την Μαρία Ματσκίδου την γυμνάστρια της ομάδας μας η οποία είχε αναλάβει στην προετοιμασία το κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της ενδυνάμωσης των αθλητών και σε αυτήν οφείλεται στο ότι όλη τη χρονιά δεν είχαμε κανένα μυϊκό τραυματισμό.  
Για μένα η περσινή σεζόν ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και με βοήθησε να γίνω καλύτερος μέσα από τις δυσκολίες που βιώσαμε. Θεωρώ ότι ο Αιγινιακός εκτός από το παρών θα έχει και ένα πολύ καλό μέλλον, μιας και η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής είναι πολύ καλή και μεθοδική. Υπάρχει αρκετό ταλέντο στις μικρές ηλικίες και εύχομαι μια μέρα να δούμε κάποια από αυτά τα παιδιά να παίζουν στην ανδρική ομάδα και γιατί όχι και σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως νιώθω υπερήφανος που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια το μπάσκετ του Αιγινίου. Αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αγάπη μας για το άθλημα και στο φιλότιμο μας και αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι μέσω και του μπάσκετ να προβάλλουμε το Αιγίνιο προς τα έξω. Δυστυχώς δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να στελεχώσουν το διοικητικό κομμάτι της ομάδας, έτσι ώστε να οργανωθεί ακόμη καλύτερα η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αξίζει να αναφέρουμε το όνομα του Νίκου Μπογιατζή, ο οποίος είναι περίπου 30 χρόνια στην ομάδα σαν παράγοντας και από αυτά τα 25 χρόνια είναι και ο πρόεδρος της ομάδας. Σε αυτόν οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το ότι η ομάδα έχει αυτήν την πορεία. Εύχομαι να είναι γερός και δυνατός και συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες του στην ομάδα.   

Με εκτίμηση
Ο προπονητής του Α.Ο.Κ Αιγινιακός
Ηλίας Λοτζιανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: