Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Νέες επιτυχίες για τον γυμναστή μας Ματσκίδη Σιδέρη!


Γεννήθηκε στο Αιγίνιο το 1967 , όπου παρακολούθησε και τελείωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Το 1985 εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης , από όπου και αποφοίτησε το 1989 με ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό και με Γενικό Βαθμό «Άριστα 10».

Η σχέση του με τον αθλητισμό ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία.

Από το Δημοτικό Σχολείο διδάσκεται και χορεύει παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς στο Λαογραφικό Σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία» Αιγινίου. Στο σύλλογο αυτό διετέλεσε πρόεδρος για έξι (6) χρόνια , από το 1992 έως το 1998. Συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του αλλά και να χορεύει με το τμήμα ενηλίκων.

Στο Γυμνάσιο ασχολείται με την Ενόργανη Γυμναστική , όπου και διακρίνεται καταλαμβάνοντας τρίτη Πανελλήνια Σχολική νίκη. Yπήρξε επίσης βασικό στέλεχος αυτών που δημιούργησαν και έπαιξαν βόλεϊ στην ομάδα του Αιγινιακού.

Παράλληλα, ασχολήθηκε και με τον Στίβο. Πολύ γρήγορα τον κέρδισαν το Άλμα εις Μήκος και το Τριπλούν. Στα αθλήματα αυτά υπήρξε αθλητής του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για εννέα χρόνια (1981-1990) με Πανελλήνιες νίκες και Μεσογειακή διάκριση.

Ο αθλητισμός συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο ζωτικό τμήμα της καθημερινότητας του, καθώς από το 1992 εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αρχικά της Πρωτοβάθμιας και στη συνέχεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το 1995 αγωνίζεται σε αγωνίσματα του Στίβου στο χώρο του Ειδικού Αθλητισμού, αφού αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομάδας Μεταμοσχευμένων Αθλητών Ελλάδας.

Το πρόβλημα υγείας που του προέκυψε, όχι μόνο δεν στάθηκε τροχοπέδη στη ζωή του αλλά τον όπλισε ψυχικά και τον έκανε αγωνιστή του Στίβου και της Ζωής.

Έτσι, ως μεταμοσχευμένος αθλητής κέρδισε την τρίτη θέση στο Άλμα εις Ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 1997 και στο Λόντον του Οντάριο του Καναδά το 2005, τη δεύτερη θέση στο ίδιο αγώνισμα στο Κόμπε της Ιαπωνίας το 2001 και πρώτες θέσεις στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Αθήνας , του Μπάλατον Ουγγαρίας και της Λουμπλιάνας Σλοβενίας. Το καλοκαίρι του 2006 κέρδισε την πρώτη θέση στο Άλμα εις Μήκος και τη δεύτερη στο Άλμα εις Ύψος και στη Σφαιροβολία στο Πετς της Ουγγαρίας. Στις 13 Αυγούστου του 2010 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κέρδισε δύο πρώτες θέσεις στο Άλμα εις Ύψος και στη Σφαιροβολία

Γι’αυτές τις διακρίσεις του τιμήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κο Κωστή Στεφανόπουλο και από την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κα Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη.

Επίσης, ο Δήμος Αιγινίου του ανέθεσε στις 27 Ιουλίου του 2004 ,ως λαμπαδηδρόμο, να ανάψει το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας.

Τα τελευταία χρόνια είναι ο γυμναστής της ομάδας Μπάσκετ Αιγινίου.

Από το 1993 είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Τσαβδάρη, που είναι κι αυτή καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και έχει τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: